Skip to content

Navar-Honlap : Ha jövedelmező weboldalt akarsz!

Vásároljon az interneten! Nyomtatás Email
Forrás: Gazdasági és Közlekedési Minisztérium
A teljes cikket itt olvashatja: http://www.gkm.gov.hu/feladataink/elker/vasaroljon

Bevezető Következő>>

Az internet manapság egyre kevesebb fogyasztó számára rejtélyes, ismeretlen terület. Sokunk már nap mint nap él az új kommunikációs közeg nyújtotta lehetőségekkel, igénybe vesszük a különböző, elektronikus úton nyújtott szolgáltatásokat: intézzük levelezésünket, böngésszük a szórakoztató és kulturális tartalmakat.


Az új technológiák előnyeit kihasználva világszerte egyre többen vásárolnak otthonról, „karosszékükben ülve”. Hazánkban a fogyasztók és a kereskedők között megvalósuló, ún. fogyasztói (B2C – business to consumer) elektronikus kereskedelem azonban – a jogi keretek megteremtése ellenére – még mindig gyerekcipőben jár. Ennek számos okát tárták fel a kutatások, annyi azonban bizonyos: attól félünk igazán, amit még nem ismerünk kellőképpen! E tájékoztató célja az, hogy az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatban fennálló információhiányt pótolja – a fogyasztói bizalom erősítése érdekében.
Bár az „elektronikus kereskedelem” nem korlátozódik az interneten létrejövő ügyletekre, hiszen a fogalom jellegénél fogva minden elektronikus úton megvalósuló kereskedelmi tranzakciót magában foglal (pl. a mobil telefon útján megvalósuló m-commerce is e körbe sorolható), a tájékoztató a leggyakoribb infokommunikációs közvetítő eszközre, az internetre koncentrál. E tájékoztató nem szól a vállalkozások között megvalósuló (B2B – business to business) elektronikus kereskedelemről, tehát kizárólag a fogyasztói elektronikus kereskedelem képezi vizsgálatának tárgyát.

Áruk és szolgáltatások elektronikusan

A következőkben – egyfajta kedvcsinálóként – bemutatunk néhány olyan, elektronikus úton is hozzáférhető árut, szolgáltatást, amelyeket a leggyakrabban nyújtanak a fogyasztók számára a vállalkozások a világhálón. Reméljük, hogy az egyre népszerűbb, széles körben elterjedt szolgáltatások ismertetésével sikerül felkeltenünk érdeklődését az elektronikus kereskedelem, az online vásárlás iránt.


A teljes cikket itt olvashatja: http://www.gkm.gov.hu/feladataink/elker/vasaroljon